Op zoek naar jouw droomschool

Binnenkort ga je naar de middelbare school. Dat is best spannend. Je wilt een goede school kiezen waar je makkelijk heen gaat op de fiets of met het ov. En ook belangrijk: je wilt je thuis voelen op de school en jezelf kunnen zijn. Gelukkig is er genoeg keuze op Zuid! Op deze website vind je leuke, inspirerende verhalen, foto’s en filmpjes van en over leerlingen die je voorgingen naar de middelbare school. Ze helpen je de middelbare school te kiezen die bij jou past.

Kiezen voor de school die écht bij je past

Het is tijd om na te denken en rond te kijken: in groep 8 mag jij namelijk echt gaan kiezen. Zoals jij uniek bent, zijn de scholen op Zuid ook stuk voor stuk uniek. Hierdoor valt er voor iedereen wat te kiezen! Lijkt de sportklas je leuk, net zoals Delano? Misschien heb jij meer met robots, drones of 3D-printers? Of zijn vreemde talen echt jouw ding? Word jij blij van horeca, of ben je meer een theater-type? Het kan natuurlijk ook zijn dat je alles leuk vindt. Of dat je het nog niet zo goed weet. Welke interesse jij ook hebt, er is altijd wel een school die écht bij je past.

Welke interesse jij ook hebt, er is altijd wel een school die écht bij je past.

Je kunt kiezen voor dezelfde school als je vrienden, of juist niet. Voor een school dichtbij huis, of iets verder fietsen. En kijk ook eens naar de omgeving van een school: wat is daar te beleven? Kijk op de kaart welke scholen er zijn, en ontdek welk schoolprofiel jou aanspreekt. Lees ook de verhalen van leerlingen. En neem gerust contact op met een school waar je nieuwsgierig naar bent. Veel succes en plezier, namens de scholen van Rotterdam-Zuid!

Delano

Mijn droom: ‘Profvoetballer worden bij Feyenoord én een baan als gymleraar.’

Alle scholen op Zuid