Terug

Delano Lans

13, klas 2 Zuidermavo-havo

01/10/2021

Alle sporten vind ik leuk, maar voetballen is wel echt mijn favoriet. Ik ben fanatiek hoor. Als ik een dag niet heb gevoetbald, word ik chagrijnig. Ik wil ook echt graag winnen. Vroeger kon ik niet goed tegen mijn verlies, dan werd ik echt kwaad. Nu ik wat ouder ben, kan ik er beter mee omgaan. Maar het komt denk ik ook wel door de sportlessen op school.

Delano

Mijn droom: ‘Profvoetballer worden bij Feyenoord én een baan als gymleraar’

Ik was negen toen ik met voetballen begon. De Rotterdamse Leeuw is mijn club. Daar train ik drie dagen in de week en ik speel natuurlijk ook wedstrijden. Ik ben nu aanvaller maar ik was ook keeper, middenvelder en verdediger. Ik ben dus van alle markten thuis en redelijk allround. Of ik een goede voetballer ben? Anderen zeggen wel dat ik goed ben, maar ik ga dat echt niet over mezelf zeggen. Ik ben wel snel en sterk en ik maak veel doelpunten.

Ook een gewone baan

Als profvoetballer bij Feyenoord spelen, dat is mijn droom. Als dat mijn beroep kan worden, dan zou dat helemaal geweldig zijn. Maar daarnaast wil ik ook een gewone baan. Iets wat ik mijn leven lang kan blijven doen. Voor mij is dat gymleraar. Bij mij in de buurt zijn een heleboel kleine kinderen. Daar voetbal ik ook mee en dan geef ik ze ook tips. Dat vind ik superleuk om te doen. Dus volgens mij past het vak van gymleraar wel bij mij.

Plezier is het belangrijkst

Ik word geen strenge leraar hoor. Sporten moet vooral heel leuk zijn. We gaan lekker veel voetballen. Dat sowieso. Conditie vind ik heel belangrijk, maar het allerbelangrijkst is plezier in het sporten. Daar gaat het uiteindelijk om. Als je er geen lol in hebt, dan wordt het ook niks. Als mijn leerlingen vervelend zijn, moeten ze maar gaan opdrukken. Dat is nog goed voor ze ook.