Terug

Jeany Raiska

12, klas 1 Veenoord School for Sport & Lifestyle, Richting: Lifestyleklas

29/06/2021

Thuis voor de spiegel, in mijn eigen kamer, door de woonkamer. Ik dans 24/7 en ik ben altijd bezig met het bedenken en oefenen van nieuwe moves. Mijn moeder wordt er soms wel gek van. Dan zegt ze: ‘zit nou eens stil’. Of ze lacht me uit als ik iets geks doe. Maar daar trek ik me niks van aan. Ik moet gewoon dansen.

Jeany

Mijn droom: ‘Samen met mijn vriendinnen dansen in een bekend groepje.’

Ik dans heel vaak Afro. Hiphop en Breakdance doe ik niet. Op school krijgen we daar wel les in, maar het is niet echt mijn ding. Die beat is ook te snel. Je krijgt er alleen maar spierpijn van. Afro is veel relaxter, en ik kan het ook goed. Dan blijf je gewoon lekker staan en hoef je niet op de grond te liggen en te draaien, haha!

Een bekende danser worden

Mijn moves haal ik van YouTube en leer ik van mijn vriendinnen. Op school krijgen we in alle dansen les. Daarom past de Lifestyleklas zo goed bij mij, het is echt afwisselend. Vroeger had ik les in een gymzaaltje hier in de wijk. Dat vond ik ook superleuk. Daar begon mijn droom om een bekende danser te worden. Ik moet wel erg mijn best doen en doorzetten. Maar dat heb ik wel in me, want ik weet dat ik het kan.

Veel gezelliger

Het liefst zou ik in een groepje dansen en dan beroemd worden. Niet alleen, maar met z’n allen. Dat is veel gezelliger. Als je met een groepje meiden danst, breng je elkaar op ideeën en nieuwe moves. Het lijkt mij echt geweldig om op te treden voor mensen en op tv. Maar ook heel spannend.

Lekker genieten

Zelf danslerares worden? Hmm… dat weet ik niet hoor. Ik vind niet alle kinderen even leuk. Sommige zijn best irritant. Ik weet niet of ik daartegen zou kunnen. Maar wie weet denk ik daar over een paar jaar wel anders over. Eerst maar even zelf zo goed mogelijk leren dansen. En gewoon lekker genieten. Want dat is het allerbelangrijkst. Van dansen word ik echt heel erg blij!