Terug

Marianne Parton

13, klas 1 Veenoord School for Sport & Lifestyle, Richting: Lifestyle klas

01/07/2021

Het lijkt mij mooi om zieke mensen beter te maken. Ik wil hun helpen er bovenop te komen en weer een gezond leven te leiden. Dat is wat je als dokter doet.

Marianne

Mijn droom: ‘Dokter worden en mensen beter maken’

Opereren lijkt me niet zo’n goed idee. Ik kan helemaal niet tegen bloed, haha! Dat vind ik echt heel vies. Ik zou wel helpen hoor, als een vriendin valt en gewond is. Maar echt iedere dag snijden en opereren dat is niks voor mij.

Iemand die goed voor je zorgt

Gelukkig blijven er wel een heleboel andere dingen over. Ik vind het vooral heel erg fijn om mensen te verzorgen. Als je je niet lekker voelt, is het altijd fijn als er iemand is die goed voor je zorgt en precies zegt wat je wel en niet moet doen. Voor mijzelf zou dat soms ook wel handig zijn. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven. Veel sporten en veel bewegen. Maar soms snoep ik ook wel hoor. Dat moet ook wel kunnen zo op zijn tijd. Als je verder maar goed oplet.

Les over het menselijk lichaam

Op school hebben we er ook les over. In het vak Food & Health zie je al echt hoe het is om voor zorg te kiezen. Daar leren we over het menselijk lichaam en hoe het allemaal werkt. Heel interessant. Ik denk dat mijn idee om dokter te worden daar ook wel vandaan komt. Maar verzorgen vind ik ook heel leuk, dus iets in de verpleging zou ook wel bij me passen.

Gewoon voor de lol

Tekenen vind ik ook heel fijn om te doen. Dan ga ik op zoek naar mooie plaatjes op het internet of ik zoek filmpjes op YouTube over hoe je het kunt aanpakken. Ik teken van alles. Gewoon voor de lol. Daar kan ik me ook helemaal in verliezen. Het is ook iets wat je altijd kunt blijven doen. Ook al word ik een drukke dokter, ik hoop in mijn vrije tijd altijd te blijven tekenen.