Inspiratieverhalen

Het Praktijkcollege (HPC) Charlois wint Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine
01/07/2021
Volkorenbroodjes met kaas, kipfilet, sucuk, tomaat en sla. Huisgemaakte soep, pakjes drinken zonder suiker en een grote schaal vol vers fruit waar je gratis van mag pakken. Het eten in de kantine van HPC Charlois is verantwoord én superlekker. Het doel is dat jongeren leren om nu maar ook later gezonde keuzes te maken. En de leerlingen zelf? Die lopen stage in de keuken.
Eerste lichting vmbo-leerlingen van Vrijeschool de Kaap doet eindexamen
01/07/2021
Emma de Jong (16) is hard aan het studeren. Op 17 mei is haar eerste examen, Nederlands. “Ik sta er heel goed voor. Gemiddeld allemaal zevens en achten, dus dat komt wel goed.” Emma is een van de eersten die eindexamen doet bij de Vrijeschool de Kaap, onderdeel van Young Business School Rotterdam op Katendrecht.
In een handomdraai van fysieke naar virtuele school
05/07/2021
Van de ene op de andere dag kon niemand meer naar school, veranderden woonkamers in virtuele klaslokalen en haalden docenten al hun creativiteit uit de kast om leerlingen toch nog iets te leren. Twee schooldirecteuren op Zuid blikken terug op hoe zij zich door de Coronacrisis heen hebben geslagen en wat ze ervan hebben geleerd.