Terug

Dencho Maria

14, klas 1 Veenoord School for Sport & Lifestyle, Richting: Lifestyle klas

01/07/2021

Tekenen kan ik dagen achter elkaar doen. Meestal ontwerp ik mijn eigen kleding. Mijn droom is om later een beroemde designer te worden en om mijn eigen mode te showen op de catwalk. Ook wel spannend, want ik ben wél een beetje verlegen. Maar hoe meer ervaring ik krijg, hoe makkelijker het wordt.

Dencho Maria

Mijn droom: ‘Mijn eigen ontworpen creaties showen op de catwalk.’

Mooie patronen en een heleboel verschillende kleuren. Dat is wel echt mijn stijl. Een beetje gek en anders dan anders. Ik teken de hele dag door. En als ik iets moois heb bedacht dan ga ik het ook echt maken. In klein formaat. Met de hand. Voor de pop van mijn kleine nichtje.

Een pop met designkleding

Zij is daar natuurlijk superblij mee. Wie heeft er nou een pop met designkleding? Dat is toch uniek. Het maken van de kleine pakjes is wel een enorm priegelwerkje en ik doe het allemaal met de hand, want met de naaimachine gaat dat niet lukken. Maar ik vind het heerlijk om te doen. Zo kan ik lekker oefenen en steeds beter worden.

In de spotlights

Lopen op de catwalk vind ik ook geweldig. Mijn eigen kleding showen. Iedereen kan me zien en ik sta in de spotlights. Sommige mensen vinden dat eng maar ik vind het helemaal top. Ook al ben ik verlegen. Op een podium heb ik daar geen last van. In het begin moest ik wel even oefenen op het loopje. Je moet een beetje serieus kijken en op het juiste moment omdraaien. En natuurlijk niet je balans kwijtraken. Het is echt een vak apart.

Een eigen bureau

Ontwerpen én showen, dat vind ik allebei super dus waarom zou ik niet voor beide gaan? Een eigen ontwerpbureau zou helemaal te gek zijn. Hopelijk word ik dan bekend en zijn mijn ontwerpen in de toekomst op de catwalk in Londen en Parijs te zien. Gigi Hadid is mijn grote voorbeeld. Een Amerikaans model met Nederlandse roots. Hoe zij het doet, dat vind ik echt geweldig. Ze inspireert mij enorm. Ooit hoop ik net zo beroemd te zijn als zij. Ik wil echt dat iedereen me kent. Zowel op de catwalk als in de bladen.