Terug

Lara Santos

13, klas 1 Veenoord School for Sport & Lifestyle, Richting Sportklas

29/06/2021

Tekenen en schilderen zijn mijn allergrootste passies. Bloemetjes, dieren, mooie kleuren. Ik ben er altijd mee bezig en het liefst doe ik dat de hele dag door. Ik zoek mooie plaatjes van internet. Dan kijk ik eerst heel goed en ga ik daarna aan de slag.

Lara

Mijn droom: ‘Beroemde schilderijen maken én dierenarts in een ver land.’

Dat kijken is heel belangrijk. Daardoor zie je allemaal dingen die je anders niet had gezien. Bijvoorbeeld superkleine details en een heleboel verschillende kleuren. Dat heb ik ook van mijn ouders geleerd. Die zijn allebei heel creatief en hebben dat talent echt aan mij doorgegeven.

Gekke kleuren

Op school werk ik nu aan het namaken van een beroemd schilderij; De Zonnebloemen van Vincent van Gogh. Mijn lerares is er ooit mee begonnen en ze heeft er een bijzonder project van gemaakt. Kinderen die heel creatief zijn, krijgen de kans een stukje mee te schilderen. Toen de juf mij vroeg, voelde ik me natuurlijk enorm vereerd. Wat een gekke kleuren gebruikte Van Gogh. Rood en blauw op plekken waar dat in het echt helemaal niet kan. Daardoor krijg je veel meer diepte in een schilderij, zegt de juf. En dat is waar.

Zieke dieren beter maken

Naast tekenen en schilderen ben ik ook gek op dieren. Ze zijn zo mooi en schattig en ik word er altijd vrolijk van. Vroeger hadden we een hond, nu een dwergkonijn. Daar knuffel ik heel veel mee. Ik ben ook gek op apen. Zieke dieren beter maken lijkt me ook een mooi vak. Dus naast het schilderen wil ik later heel graag dierenarts worden. Het liefst in een ver land. Op school krijgen we ook les over verzorging en hoe het lichaam werkt en zo. Dus dat vind ik ook allemaal interessant.

In beweging blijven

Ondanks mijn creativiteit zit ik in de sportklas. Dat klinkt misschien een beetje gek. Buiten school doe ik niet zo veel aan sport. Maar ik vind het wel belangrijk, ik weet dat het goed voor me is en ik vind het echt heel leuk. Vooral honkbal. Dus ik dacht: als ik de sportklas ga doen, dan blijf ik in beweging en kan ik na school lekker tekenen en schilderen.