Terug

Shanaya Nagesrer

13, klas 1 Veenoord School for Sport & Lifestyle, Richting: Lifestyle klas

01/07/2021

Rappen, zingen en dansen tegelijkertijd. Dat is wat ik het liefst doe. Traditionele Hindoestaanse dans, maar ook Afrodans én rappen. En ik wil graag een eigen dansstudio. Ik weet, het is een beetje veel, maar het is wel mijn droom.

Mijn droom: ‘Anderen inspireren én dansen op mijn eigen raps.’

Ik vind heel veel leuk. Rappen, dansen, zingen. Het liefst doe ik het allemaal tegelijk. Daarom past de lifestyle klas ook zo goed bij mij. Daar kan ik lekker mijn gang gaan en van alles uitproberen. Als ik moest kiezen tussen alles wat ik leuk vind, dan zou dat toch wel dansen zijn. Maar rappen vind ik ook heel leuk. En zelf raps maken. Een supercombinatie natuurlijk. Want welke rapper staat nou stil?

Een beetje bekend

Rappen, zingen en dansen tegelijkertijd. Zo zie ik mezelf wel over tien jaar. Afro maar ook Hindoestaans Surinaams, want dat is mijn achtergrond. Lekker klassiek met zo’n mooie jurk en een blote buik. Dat vind ik echt geweldig. Mijn moeder en mijn nicht doen dat ook. Het ziet er zo cool uit en het hoort ook echt bij onze cultuur. Ze dansen ook in een groepje en ze zijn best een beetje bekend geweest. Dat zou ik ook wel graag willen.

Muziek kan echt helpen

Als ik een eigen rap zou schrijven, dan zou die over mijn verleden gaan. Ik heb best veel meegemaakt. Leuke dingen maar ook minder leuke dingen. Mijn ouders zijn gescheiden en er is veel gebeurd. Door erover te rappen, kan ik dat een beetje verwerken en het een plek geven. Ik denk dat veel meer mensen dat zouden moeten doen. Muziek kan echt helpen.

Anderen helpen hun droom te verwezenlijken

Mijn droom is toch wel om van mijn hobby mijn beroep te maken. Dat kan van alles zijn, want ik vind gelukkig heel veel leuk. Mijn eigen raps maken en choreografieën bedenken. En lesgeven. Dat lijkt me ook geweldig. Een eigen dansstudio waar ik lesgeef aan jonge kinderen. Zo kan ik ook anderen inspireren en ze helpen hun droom na te jagen.